Film: Bra SM-dag för treeing walker coonhounden Tesla

Den nya rasen i Stövar-SM för rävhundar, treeing walker coonhounden Tesla, är en av dem som gjort en jättebra första tävlingsdag. Jaktjournalens Holger Nilsson har en filmad intervju med ägaren Björn Lindberg och domaren Björn Malmgren.

Holger Nilsson är Jaktjournalens utsände och gör ett reportage till papperstidningen. Här en intervju med Björn Lindberg, om hans tree walking coonhound, och domaren Björn Malmgren.

För Björn Malmgren var det första gången han dömde en tree walking coonhound.

– Det var en upplevelse. Vi hörde henne på två kilometers avstånd – i motvind, berättar Björn Malmgren.

Klockan 17 håller domarkollegiet möte och efter det offentliggörs dagens resultat. Håll utkik på Jaktjournalens webb.

På söndagen är det andra tävlingsdagen och hela SM-tävlingen avgörs. Du kan följa Jaktjournalens livesändning här.

Se det filmade inslaget här:

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.

Dovviltstammen runt Kinnekulle fördubblad på tio år

Trots stort engagemang lyckades inte jägarna runt Kinnekulle i Skaraborg att fälla de 1 400 djur de hade som målsättning i år. Stammen har nära fördubblats på tio år.  – Vi har ansträngt oss för att nå vår målsättning, säger Wilhelm Klingspor, ordförande i Hjortkommittén som förvaltar dovviltet i området.

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼