Film: Bra SM-dag för treeing walker coonhounden Tesla

Den nya rasen i Stövar-SM för rävhundar, treeing walker coonhounden Tesla, är en av dem som gjort en jättebra första tävlingsdag. Jaktjournalens Holger Nilsson har en filmad intervju med ägaren Björn Lindberg och domaren Björn Malmgren.

Holger Nilsson är Jaktjournalens utsände och gör ett reportage till papperstidningen. Här en intervju med Björn Lindberg, om hans tree walking coonhound, och domaren Björn Malmgren.

För Björn Malmgren var det första gången han dömde en tree walking coonhound.

– Det var en upplevelse. Vi hörde henne på två kilometers avstånd – i motvind, berättar Björn Malmgren.

Klockan 17 håller domarkollegiet möte och efter det offentliggörs dagens resultat. Håll utkik på Jaktjournalens webb.

På söndagen är det andra tävlingsdagen och hela SM-tävlingen avgörs. Du kan följa Jaktjournalens livesändning här.

Se det filmade inslaget här:

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser