Annons
Debatt: "Jägareförbundet faktiskt byggt av medlemmar" | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 månader sedan jägareförbundet
Debatten om krisen i Jägareförbundet fortsätter med ett debattinlägg från Anders Lindell, till höger, som svarar Morgan Andersson. Foto: Privat och logga Svenska Jägareförbundet, montage
Debatt: "Jägareförbundet faktiskt byggt av medlemmar"

"Med några undantag tycks det mig vara genomgående, att ju högre upp i Jägareförbundets organisation vi kommer, desto mindre insikt verkar det finnas i att Jägareförbundet faktiskt är byggt av medlemmar", skriver Anders Lindell i ett svar till Morgan Andersson.

Morgan Andersson, ordförande i Svenska Jägareförbundet Västra Götaland Väst, gav nyligen sin syn på den infekterade ordförandestriden inom Jägareförbundet, i ett inlägg på Facebook och i Jaktjournalen. Idag får Morgan Andersson svar av Anders Lindell i Gnesta.

”Bättre sent än aldrig”

Jag vill tacka Morgan Andersson, ordförande för Jägareförbundet Västra Götaland väst, för att han tog sig tid att ge sin syn på Jägareförbundets årsstämma.

Det är faktiskt bara en handfull länsordförande som tagit sig den tiden, åtminstone om man läser igenom länsföreningarnas hemsidor.

Det tog Morgan Andersson närmare en månad, att få till sin syn på stämman i skrift, men bättre sent än aldrig.

Ett föredöme här är Jägareförbundet Blekinge, som snabbt och utförligt berättade på sin hemsida vad som hänt och hur länsföreningen agerat och varför. Även Kronoberg, Kalmar och Östergötland ska nämnas i sammanhanget.

Jag vill också tacka Morgan Andersson för att han visar på vad som är ett av de största problemen i Svenska Jägareförbundet. Nämligen dess medlemmar.

”Medlemmar”

Morgan Andersson pratar utförligt om länsföreningens styrelse, om förbundsstyrelsen och förbundets anställda. Vad dessa vill och önskar av en förbundsordförande och förbundets styrelseledamöter.

Svenska Jägareförbundets över 150 000 medlemmar nämner inte Morgan Andersson med ett ord. Ordet ”medlemmar” finns överhuvudtaget inte i texten.

Med några undantag tycks det mig vara genomgående, att ju högre upp i Jägareförbundets organisation vi kommer, desto mindre insikt verkar det finnas i att Jägareförbundet faktiskt är byggt av medlemmar?

Detta är lindrigt uttryckt inte någon lyckad utveckling.

Men trots allt bra att någon visar det i text, om än förmodligen oavsiktligt.

Efterlyser svar

En annan sak Morgan Andersson lyfter fram, är något som just nu hittas i olika artiklar, mail och samtal inom Jägareförbundet, nämligen att en av kandidaterna till ordförandeposten i förbundet, hoppade av, på grund av det Andersson beskriver som ”en osund kampanj”.

Många, både inom och utanför Jägareförbundet, har försökt få klarhet i vad denna ”kampanj” och det ”osunda” i den bestått av? Något egentligt svar har aldrig kommit.

Har Morgan Andersson något svar? Eller för han bara vidare ett rykte?

Anders Lindell
Gnesta

Var med i debatten!

Gör din röst hörd och nå Jaktjournalens 100.000 läsare. Skicka din insändare till redaktionen@jaktjournalen.se

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!