Annons
Covid-drabbade Peter vill ha dispens för fyrhjuling i jakten - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
6 månader sedan älgjakt
Peter Nordström drabbades hårt av covid-19 och vill nu kunna delta i jakten med fyrhjuling. Foto: Mikael Moilanen och privat, montage
Covid-drabbade Peter vill ha dispens för fyrhjuling i jakten

Peter Nordström i Vittangi var nära att dö av covid. Nu kämpar han för att återvända till livet och kunna delta i jakten.
- Jag orkar inte gå utan har sökt tillstånd att köra fyrhjuling och transportera vapen till passet, berättar han.

Peter Nordström är fackföreningsordförande för gruvarbetarna i Svappavaara och hängiven älgjägare. I mars 2021 smittades han av covid-19 på jobbet.

– Jag var nedsövd i 34 dagar och låg på intensivvårdsavdelning i respirator i drygt tre månader. Jag låg först i Umeå, sedan Luleå och till sist vaknade jag i Kalix. Jag har inga minnen överhuvudtaget från Umeå och Luleå, det är bara ett svart hål, berättar Peter Nordström.

Kunde inte gå

Han jagar i ett jaktlag som arrenderar marker av Sveaskog mellan Vittangi och Svappavaara. Där har Peter varit hundförare med sina två hundar, en gråhund och en jämthund.

– När jag skrevs ut från lasarettet i augusti i fjol kunde jag inte gå. I november kunde jag börja jobba, eftersom jag inte har ett fysiskt ansträngande jobb, men att gå med hundarna i skogen det klarar jag inte, säger Peter.

Nu blir det andra jaktkompisar och sonen som får gå med hundarna. Peter vill delta i jakten som passkytt, men även det blir svårt i hans nuvarande kondition.

Fyrhjuling

– Det är flera kilometer att gå till passen och det klarar jag inte. Därför ansöker jag hos länsstyrelsen om att få köra med fyrhjuling i terrängen och även transportera vapen på fyrhjulingen. Jag kände till möjligheten att söka om dispens eftersom jag har en kompis som är rullstolsburen och jagar från fyrhjuling, berättar Peter.

Han vet inte hur länge han kommer att lida av sviterna efter viruset.

– Ingen vet om jag blir återställd, inte ens läkarna vet hur mycket man kan återhämta sig.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!