Jaktnyheter

Bockjakt började med bockfajt

Jonas Ahlström mötte taktens bockar redan på väg till jaktmarken. Fajtandes mitt på vägen. Video finns i artikeln. Foto: privat.

På väg ut till jaktmarken för årets bockjaktpremiär undrade nog Jonas Ahlström, likt många andra jägare, om han skulle få se någon bock på det tidiga morgonpasset. Det fick han, men inte i den form han hade tänkt sig.

Det är inte alltid jakten som slutar med ett skott som är den mest minnesvärda även om det väl det som är det egentliga målet med all jakt. Jonas Ahlström från Lindesberg fick med sig ett synnerligen minnesvärt bockmöte från årets premiär.

Mötet strax efter klockan fyra på morgonen gav inget att lägga i frysen men väl en film på telefonen.

–  Jag var på väg ut till marken i Rockhammar norr om Örebro när jag såg två bockar på vägen. Jag såg att de slogs och fiskade upp mobilen ur fickan och fick en liten film. Tyvärr rök de ner i diket och jag såg dem bättre innan jag fick upp kameran, men så är det väl alltid konstaterar han.

Han försökte veva ner rutan men då försvann de båda slagskämparna ut i skogen. Själv rullade Jonas vidare för att sedan knalla ut på pass.

–  Jag satt kanske 500 till 600 meter från där jag såg dem, men jag såg dem aldrig mer. Jag såg faktiskt inget mer på hela morgonen, konstaterar han.

Hans huvudsakliga jaktintresse gäller älg- och grisjakt och han är inte någon jättehängiven bockjägare säger han. Trots det blir det ett nytt försök i kväll.

–  Jag brukar gå ut ett par tre gånger per år och tänkte sitta ikväll också men sedan blir det kanske lugnt.

Återstår att de om någon av de båda herrarna från morgonen dyker upp igen.