Blazer och Anders vann Klövvilts-SM för beaglar

Rågbrantens Blazer och Anders Sandlund vann årets upplaga av Klövvilts-SM, som Svenska Beagleklubbens region syd arrangerade i måndags.

Samtliga deltagare i Klövvilts-SM för beaglar 2019. I mitten fram segerekipaget Blazer och Anders Sandlund. Till vänster näst bästa ekipage, Tino och Lennart Sjöberg. Trea slutade Oh Em Ge och Jonas Björ.

Tävlingarna hölls i trakterna av Högsby i Kalmar län.

Markus Karlsson var kommissarie och Folke Johansson från Beagleklubbens centralstyrelsens jaktprovskommitté var fullmäktige.

Folke Johansson refererar här tävlingen:

Efter en natt med kraftiga regnskurar och stark blåst var vädret på måndagsmorgonen fortfarande ganska blåsigt och temperaturen låg runt 5 grader. Markerna var följaktligen ganska blöta, kanske var det bra väder för klövviltsdrev?

Provet livesändes på SBlK´s hemsida, Ingemar Zentio satt och tog emot rapporter från domarna under hela dagen. Ett mycket uppskattat inslag, cirka 8 500 följare noterades under dagen.

Bra resultat

Av rapporterna att döma gick det bra att hitta rådjur för alla hundarna. Drev på annat vilt än klövdjur räknas inte in i själva SM-tävlingen men stambokförs i det officiella drevprovsresultatet, detta var dock inte aktuellt vid detta prov. Det rapporterades även av domarna att vägvisarna gjort ett mycket bra jobb under dagen.

Efter en intensiv dag, där de flesta av hundekipagen hållit på i skogen minst 6 timmar av provdagen genomfördes ett slutet kollegium.

Man konstaterade att det, trots det blåsiga vädret som på en del håll gjorde att dreven blev svårare än normalt att bedöma, blev utomordentliga resultat. Samtliga hundar gick till pris, 5 av 10 hade dubbelpris. 5 hundar noterades också för helt tapptfria drev.

Hade rest cirka 100 mil

Resultatet sammanfattas i nedanstående prislista. Vinnare blev Anders Sandlunds hane Rågbrantens Blazer, ekipaget hade rest cirka 100 mil enkel resa. För detta belönades de med 100 SM-poäng.

Det var mycket jämnt mellan ekipagen i toppen närmast under 1:an, 2:an och 3:an samt 4:an och 5:an fick skiljas åt genom att utnyttja SM-reglernas anvisningar för hur lika poängsumma skall bedömas.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼