Bergheden får ansvar för jakt- och vapenfrågor i M

Sten Bergheden har utsetts till huvudansvarig för Moderaternas politik gällande jakt- och vapenfrågor i justitieutskottet.

Sten Bergheden har lett jägarskolor och hade inför valet 2014 ansvaret för Moderaternas jakt och skyttegrupp. Nu får han huvudansvaret för partiets jakt- och vapenfrågor i justitieutskottet.

I ett pressmeddelande berättar Sten Bergheden att han känner sig hedrad och glad över förtroendet. Han lyfter fram att Sverige ska anta EU:s omdebatterade vapendirektiv och att regeringen är beredd att gå längre än direktivet kräver.

– Vapendirektivet ska inte på något sätt överimplementeras utan Sverige måste göra allt som går för att våra jägare och sportskyttar inte ska drabbas av nya onödiga regelkrångel, säger Bergheden i pressmeddelandet.

Han vill istället se över hela vapenlagstiftningen för att minska byråkratin.

– Vi har över 600 000 vapenägare i Sverige det är i jägare, sportskyttar och samlare. Denna grupp gör ett fantastiskt arbete för att sköta om viltvården i landet, de tränar och deltar i tävlingar på alla nivåer, och samlarna som vårdar och bevarar ett stort kulturarv, säger Bergheden i pressmeddelandet.

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser