Jaktnyheter

Bergheden får ansvar för jakt- och vapenfrågor i M

Sten Bergheden har lett jägarskolor och hade inför valet 2014 ansvaret för Moderaternas jakt och skyttegrupp. Nu får han huvudansvaret för partiets jakt- och vapenfrågor i justitieutskottet.
Sten Bergheden har utsetts till huvudansvarig för Moderaternas politik gällande jakt- och vapenfrågor i justitieutskottet.
I ett pressmeddelande berättar Sten Bergheden att han känner sig hedrad och glad över förtroendet. Han lyfter fram att Sverige ska anta EU:s omdebatterade vapendirektiv och att regeringen är beredd att gå längre än direktivet kräver. – Vapendirektivet ska inte på något sätt överimplementeras utan Sverige måste göra allt som går för att våra jägare och sportskyttar inte ska drabbas av nya onödiga regelkrångel, säger Bergheden i pressmeddelandet. Han vill istället se över hela vapenlagstiftningen för att minska byråkratin. – Vi har över 600 000 vapenägare i Sverige det är i jägare, sportskyttar och samlare. Denna grupp gör ett fantastiskt arbete för att sköta om viltvården i landet, de tränar och deltar i tävlingar på alla nivåer, och samlarna som vårdar och bevarar ett stort kulturarv, säger Bergheden i pressmeddelandet.