Bergheden får ansvar för jakt- och vapenfrågor i M

Sten Bergheden har utsetts till huvudansvarig för Moderaternas politik gällande jakt- och vapenfrågor i justitieutskottet.

Sten Bergheden har lett jägarskolor och hade inför valet 2014 ansvaret för Moderaternas jakt och skyttegrupp. Nu får han huvudansvaret för partiets jakt- och vapenfrågor i justitieutskottet.

I ett pressmeddelande berättar Sten Bergheden att han känner sig hedrad och glad över förtroendet. Han lyfter fram att Sverige ska anta EU:s omdebatterade vapendirektiv och att regeringen är beredd att gå längre än direktivet kräver.

– Vapendirektivet ska inte på något sätt överimplementeras utan Sverige måste göra allt som går för att våra jägare och sportskyttar inte ska drabbas av nya onödiga regelkrångel, säger Bergheden i pressmeddelandet.

Han vill istället se över hela vapenlagstiftningen för att minska byråkratin.

– Vi har över 600 000 vapenägare i Sverige det är i jägare, sportskyttar och samlare. Denna grupp gör ett fantastiskt arbete för att sköta om viltvården i landet, de tränar och deltar i tävlingar på alla nivåer, och samlarna som vårdar och bevarar ett stort kulturarv, säger Bergheden i pressmeddelandet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser