Årets Mästerkock brinner för att laga viltkött

Gabriel Jonsson har korats till Årets Mästerkock i TV 4. Nu ger han ut en kokbok där viltkött är en viktig ingrediens.

Jägaren Gabriel Jonsson vann årets Mästerkock 2019. Foto: TV4

Tävlingen Årets Mästerkock avgjordes på onsdagskvällen och som segrare står 31-årige byggkonsulten Gabriel Jonsson. Han är född i Eskilstuna men bor numera på Gotland.

Vinsten är 250 000 kronor och kontrakt på en kokbok.

– Jag försöker att ära vilt och närproducerat så mycket jag kan. Jag har jagat sedan jag var liten och har tyckt att det saknas en kokbok som går efter säsongerna. Vilt är så klimatsmart och närproducerat det kan bli, säger Gabriel Jonsson till Hotell & Restaurang.

Hans kokbok, Från skog till bord, är redan klar och börjar säljas idag.

Gabriel Jonsson fick följa med på jakt redan som sjuåring och är i dag inbiten jägare. Favoritreceptet för den nya kändiskocken är rådjur med potatiskroketter och rödvinsås.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser