Annons
Annons
Senaste numret: Jaktreportage

Etik i björnskogen

Senaste numret: Vapentest

Vi testar Tikka T3x

Senaste numret: Jaktreportage

Lär dig locka älg

Jaktjournalen

Jaktnyheter


Annons

Gråhundar träade björn

Piteå (JJ) För ett par timmar sedan fällde Mattias Olsson, Luleå, en mindre björn som träat för sina gråhundar utanför Piteå i Norrbotten. Men när JJ talar med skytten hörs ett nytt ståndskall i fjärran, den ena gråhunden har letat rätt på björn nummer två.

Hallå där… Klas Brandt!

Ellinge (JJ) Nu är det bara dagar kvar tills Elmia Game Fair Skåne slår upp portarna. Jaktjournalen ringde mässgeneralen Klas Brandt för att höra hur förberedelserna går.

Ingen förändring för ripjägarna

Kungsbacka (JJ) Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), säger till Sveriges Radio Oddasat att det inte kommer bli någon förändring i regelverket för fjälljakten som påverkar årets jaktstart.
Annons

Lånehunden Pelton levererade

Resele (JJ) I höst har Lars Boström, Tängsta, lånat björnhunden Pelton av Robert Salomonsson. Och rutinerade Pelton gjorde inget misstag när en färsk björnskit serverades på en skogsbilväg.

Pomo imponerar i Västernorrland

Örnsköldsvik (JJ) Jämthunden Pomo jagades in på marker utanför Kalmar. Men han var lite väl tuff med vildsvinen, då fick Mats Norberg, Bredbyn köpa honom för att istället bli björnhund. Och det har lyckats, på premiärdagen skällde han ståndskall i fyra timmar och i går sköts det björn för honom efter flera timmars ståndskall.

Nathalie Jonsson sköt björn

Borgafjäll (JJ) Under eftermiddagen kunde Nathalie Jonsson, Borgafjäll, fälla en björn efter viss dramatik. Hennes unga jämthundstik Kipa tog upp björnen, men det tog flera timmar innan jakten var över.
Annons

45 björnar fällda hittills

Kungsbacka (JJ) Årets licensjakt på björn drog i gång i går. Och det var full fart från första stund trots dåligt väder på flera håll. I ett delområde är jakten redan avlyst.
Annons