Annons
Senaste numret: Jaktreportage

Lyckas med pürschen!

Senaste numret: Jaktreportage

Riplycka mellan ovädren

Senaste numret: Jaktreportage

Jaktglädje för JJ-läsare

Jaktjournalen

Jaktnyheter


Annons

Sameby vill inte stänga ute lokala jägare

Kiruna (JJ) Domen i Gällivare tingsrätt gav Girjas sameby rätten att själva kontrollera jakt och fisket på byns renbetesområde ovan odlingsgränsen, men lokala jägare är fortfarande välkomna.

Jakttidning söker ny ägare

Stockholm (JJ) LRF Media har beslutat om en rensning av förlagets alla magasin. Därmed kommer en av landets äldsta jakttidningar att säljas.

LRF kräver hårdare jakttryck på hjort

Ystad (JJ) På vissa håll i Skåne har stammen av dovhjort tillåtits växa så stor att den klassas som ohälsosam av LRF:s expert på området. – I vissa områden i Skåne är läget katastrofalt. Dovhjortarna är i dåligt skick och flockarna har fel sammansättning, säger Stig Lundström som är vice ordförande för LRF i Skåne.
Annons

Ny studie – Rovdjursattacker mot människor ökar

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport publicerad i den vetenskapliga tidskriften Scientific Reports visar ett internationellt forskarteam att attacker av stora rovdjur mot människor i Nordamerika och Europa ökar. Forskarna pekar också på hur problematiken kan lösas.

Spår av Tivedenvarg i Strömsund

Strömsund (JJ) En av vargarna i den genetiskt viktiga gamiljegruppen som bildat revir i Tiveden sedan alfaparet flyttats dit av Naturvårdsverket, har nu hittats i norra Jämtland.
Annons
Annons