Trysils kommun överklagar nekad skyddsjakt på varg

Trysils kommun kommer att gå vidare till högre instanser för att få igenom skyddsjakt på närgångna vargar i Slettåsreviret.

Trysils kommun kämpar vidare för att få bort vargarna i Slettåsreviret. Foto: Gettyimages

Tidningen Nationen skriver att kommunordförande Erik Sletten, Senterpartiet, är missnöjd med att fylkesmannen, motsvarande länsstyrelsen i Sverige, sa nej till skyddsjakt.

Bakgrunden är att vargarna i Slettåsreviret uppträtt närgånget. De förra alfaparet sköts vid licensjakt i vinter, men nu har det kommit nya vargar som rör sig nära bebyggelsen.

Vill inte ha vargetablering

Fylkesmannen har i sitt beslut om skyddsjakten pekat på att det inte dokumenterats några skador på tamdjur.

Kommunordförande Erik Sletten meddelar nu att kommunen avser att överklaga, antingen till Rovdjurskommittén eller Miljödirektoratet.

– Det är viktigt att avsikten med årets licensjakt efterlevs och att vi undgår en nyetablering av varg i området, säger Erik Sletten till Nationen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Annonser