Jaktnyheter

Slog larm om varg som åt rådjur

Varg var lösspringande hund
Monica Smidje från Malmö blev chockad då hon plötsligt mötte vad hon trodde var en varg som stod och åt på ett rådjur, mitt i ett villakvarter. Foto: Monica Smidje

Monica Smidje från Malmö tog sin vanliga cykelväg genom villakvarteret till jobbet. Där möttes hon av en syn hon sent ska glömma. Vid sidan av cykelvägen stod något hon uppfattade som en varg och drog i ett dött rådjur.

"}}

– Det såg ut som om vargen ville äta rådjuret, som verkade vara en unge. Den slet i benen, berättar Monica Smidje.

Tog fram kameran

Perplex av vad hon nyss bevittnat cyklade Monica Smidje först bara förbi.

– Men sedan insåg jag att jag måste ta fram kameran och filma det här. För annars kommer ingen att tro mig, säger Monica.

På filmen syns mycket riktigt vad som skulle kunna vara en varg som står och drar i en rådjurskropp, alldeles intill en trafikerad cykelväg.

Eftersom vargen verkade allt annat än skygg och händelsen dessutom utspelade sig precis bakom en förskola tyckte Monica Smidje det var bäst att ringa polisen.

Visade sig vara hund

Då även länsstyrelsen involverats visade det sig att det var en mycket varglik hund, som Monica Smidje mött på sin väg till jobbet. Något som troligen kan förklara rovdjurets oskygga beteende.

Monica Smidje är glad att det inte var en riktig varg hon mötte.

– Men det är ju varg i hundar också. Det är inte lätt att få dem att släppa ett byte. För mig var detta ändå en omskakande händelse. Jag vågade inte gå nära, säger hon.

Se hunden dra i rådjuret – mitt i cykeltrafiken