Annons
Skulle avliva skabbräv - sköt katt och åtalas - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan åtal
Mannen skulle skjuta en skabbräv men avlivade istället en katt. Foto: Gettyimages, montage
Skulle avliva skabbräv - sköt katt och åtalas
En man i Örnsköldsvik fick uppdrag att fånga och avliva en skabbräv. Men det hela slutade med att han istället avlivade en katt och nu åtalas.
– I efterhand ångrar jag det som hände, säger mannen i pappersupplagan av Örnsköldsviks Allehanda. Det var i februari som mannen fick uppdraget att fånga in och avliva en skabbräv som hållit till i centrala Örnsköldsvik. Han ställde ut en fälla och snart ringde det en person och berättade att det satt ett djur i fällan. Men det var en katt som gått in i fångstanordningen. – Jag var på väg att släppa ut katten när det dök en kvinna som sa att jag borde skjuta katten. Hon sa att den där katten kissade överallt, och att det luktade efter den, säger mannen till Örnsköldsviks Allehanda Tidningens reporter frågar om han då sköt katten. – Ja, jag sköt katten. Och det borde jag förstås inte ha gjort, med facit i hand, svarar mannen.

”Lös egendom”

Polisen larmades ut och de tog med sig den döda katten. Kvinnan som ägde katten uppges ha flyttat och begär ingen ersättning. Men åklagare Alexander Löfgren har väckt åtal mot skytten, för skadegörelse. – Anledningen till att jag åtalar för skadegörelse är att en katt räknas som lös egendom. Tingsrätten får avgöra det. Det här är verkligen en ovanlig situation. säger Alexander Löfgren till Örnsköldsviks Allehanda.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!