SKK-beslut om fortsatt stopp för norska hundar

Norska hundar stoppas fortsatt från att delta i svenska utställningar, tävlingar och prov. Det har Svenska Kennelklubben, SKK beslutat.

Svenska Kennelklubben beslutade på onsdagen om fortsatt stopp för norska hundar på tävlingar. Nytt beslut kommer under vecka 38. Arkivbild: Gettyimages

Ett 25-tal norska hundar har dött och haft symtom med kraftiga, blodiga diarréer och snabbt försämrat allmäntillstånd. Man vet inte om det är bakterier, virus eller förgiftning.

Därför stoppas norska hundar från att tävla i Sverige.

”Svenska Kennelklubbens presidium har beslutat att stoppet för norska hundar att delta på utställning, prov, tävling och beskrivningar i Sverige kvarstår och gäller tills vidare. Nytt beslut fattas under vecka 38”, skriver SKK på sin hemsida.

Kennelklubbarna i Finland och Danmark har också beslutat om stopp för norska hundar.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.

Misstänkt för illegal vargjakt – vann över polisen igen och får sina vapen

En av de misstänkta i det så kallade Amungenfallet, där en varg ska dödats illegalt, får rätt igen mot polisen. Nu meddelar Kammarrätten i Sundsvall för andra gången att bevisningen är för svag och att "Olle" ska ha igen alla sina vapen. – Det är märkligt att polisen inte accepterade den första kammarrättsdomen, säger advokat Erik Söderman.
ANNONS ▼