SKK-beslut om fortsatt stopp för norska hundar

Norska hundar stoppas fortsatt från att delta i svenska utställningar, tävlingar och prov. Det har Svenska Kennelklubben, SKK beslutat.

Svenska Kennelklubben beslutade på onsdagen om fortsatt stopp för norska hundar på tävlingar. Nytt beslut kommer under vecka 38. Arkivbild: Gettyimages

Ett 25-tal norska hundar har dött och haft symtom med kraftiga, blodiga diarréer och snabbt försämrat allmäntillstånd. Man vet inte om det är bakterier, virus eller förgiftning.

Därför stoppas norska hundar från att tävla i Sverige.

”Svenska Kennelklubbens presidium har beslutat att stoppet för norska hundar att delta på utställning, prov, tävling och beskrivningar i Sverige kvarstår och gäller tills vidare. Nytt beslut fattas under vecka 38”, skriver SKK på sin hemsida.

Kennelklubbarna i Finland och Danmark har också beslutat om stopp för norska hundar.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼