Jaktnyheter

Skadad jägare riskerar amputation av foten

Jägaren Göran Bratt riskerar amputation sedan han skjutit sig själv i foten under älgjakt i söndags. Det berättar han i Söderhamns-Kuriren.
Göran Bratt intervjuas om den allvarliga olyckan i tidningens pappersupplaga. Han satt på pass i Hälsingland, fick älg framför sig och sköt två skott. Älgen gick ned och Göran väntade några minuter innan han gick fram till den. Samtidigt kom jaktkompisens hund. – Då visade det sig att älgen inte var helt död utan den började sparka och röra på sig och jag insåg att jag var tvungen att skjuta ett tredje skott, men hunden var i vägen så jag vågade inte trycka av, berättar Göran för Söderhamns-Kuriren. Älgen ställde sig upp och föll sedan över Göran – och i tumultet gick ett skott av. När han såg hur det blödde från skog förstod han att skottet träffat i foten. Skadorna är allvarliga och det kan bli fråga om amputation. – Jag vet inte än om jag får behålla foten. Det kan bli tal om amputation. Det är väldigt mycket som är söndertrasat som det ser ut. Jag har fått foten omplåstrad och gipsad och på onsdag ska det göras nya undersökningar. Först då vet jag om det går att operera, annars så måste jag amputera foten, berättar Göran för Söderhamns-Kuriren.