Jaktnyheter

Sällskapshund dödades av vargar

Hunden dödades utanför ett hus beläget i skogen norr om Köping.

En sällskapshund dödades i mellandagarna av varg mellan Hallstahammar och Köping. Hunden släpptes ut i trädgården på en kvällskiss men i trädgården väntade minst två vargar.

"}}

Attacken skedde en kväll nu i mellandagarna och Sofia Sollenberg, besiktningspersonal på länsstyrelsen i Västmanlands län var den som gjorde platsbesöket.

– Det var en hund i mellanpincherstorlek som dödats. Hunden låg bara ett litet stycke från huset som är beläget inne i skogen. Vi spårade med besiktningshund i en knapp kilometer och det var spår av två vargar i löpan. Vi har också tagit DNA-prov, säger hon.

Enligt Sofia Sollenberg ligger platsen där hunden dödades inne i skogen men det är inte långt ut till de stora slättlandskapet i Mälardalen.

Både boende i området och personal på länsstyrelsen berättar att det observerats en vargflock en längre tid. Det rör sig om fyra individer och det skulle kunna röra sig om vargar från Vemabäckenreviret.

De drabbade vill inte figurera i media men en granne som också uppmärksammat angreppet i ett inlägg på Facebook, säger till Jaktjournalen att det finns en oro för nya angrepp i bygden nu.

– Både vi och de drabbade hundägarna ska lämna in en ansökan om skyddsjakt, säger grannen.