Annons
Sällskapshund dödades av vargar - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
11 månader sedan dödad hund
Hunden dödades utanför ett hus beläget i skogen norr om Köping.
Sällskapshund dödades av vargar
Skulle bara släppas ut på en kvällskiss

En sällskapshund dödades i mellandagarna av varg mellan Hallstahammar och Köping. Hunden släpptes ut i trädgården på en kvällskiss men i trädgården väntade minst två vargar.

Attacken skedde en kväll nu i mellandagarna och Sofia Sollenberg, besiktningspersonal på länsstyrelsen i Västmanlands län var den som gjorde platsbesöket.

– Det var en hund i mellanpincherstorlek som dödats. Hunden låg bara ett litet stycke från huset som är beläget inne i skogen. Vi spårade med besiktningshund i en knapp kilometer och det var spår av två vargar i löpan. Vi har också tagit DNA-prov, säger hon.

Enligt Sofia Sollenberg ligger platsen där hunden dödades inne i skogen men det är inte långt ut till de stora slättlandskapet i Mälardalen.

Både boende i området och personal på länsstyrelsen berättar att det observerats en vargflock en längre tid. Det rör sig om fyra individer och det skulle kunna röra sig om vargar från Vemabäckenreviret.

De drabbade vill inte figurera i media men en granne som också uppmärksammat angreppet i ett inlägg på Facebook, säger till Jaktjournalen att det finns en oro för nya angrepp i bygden nu.

– Både vi och de drabbade hundägarna ska lämna in en ansökan om skyddsjakt, säger grannen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!