Annons
Ryttare skrämda av möte med varg - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan
Ryttarna stötte ihop med en varg och upplevde mötet som mycket obehagligt. Bild: Eniro och Gettyimages, montage
Ryttare skrämda av möte med varg

Länsstyrelsen i Skåne fick på måndagen in en rapport om ett vargmöte som skrämde två ryttare i Kristianstads kommun på söndagskvällen.

Två kvinnor var ute och red vid 20.45-tiden i Huaröd när de plötsligt fick se en varg som stod 20-30 meter bort. De vände om och red åt andra hållet och då följde vargen efter dem 100 till 150 meter.

– De upplevde händelsen som väldigt obehaglig, berättar Tom Espgård, som jobbar med jakt- och viltfrågor vid länsstyrelsen.

Hur gör ni nu på länsstyrelsen?
– Ingenting. Jag tycker att det är svårt att hantera sådana här ärenden. Jag ser det som osannolikt att en varg attackerar en häst med ryttare. Sedan förstår jag att de inblandade upplevde ett stort obehag och var rädda för att hästarna skulle få panik och kanske till och med kasta av dem, säger Tom Espgård.

Han konstaterar att platsen för händelsen ligger inom det nybildade Linderödsreviret i Skåne.

En av de inblandade ryttarna skriver i en stängd grupp på Facebook:

”FYYYYY FAAAAAN säger jag bara. Var ute och red nu ikväll vid 20.45 tiden, av en av hästarna började steppa och tittade oroligt bakåt. Vi stannade och vänder oss om…ca 30 meter bakom oss står en varg! Vi sätter av i full fart och tittar bakåt och ser att den jagar oss! Fy fan säger jag bara, ska man nu behöva vara rädd för sitt och djurens liv när man vistas i skogen? Var rädda om er, ge er inte ut ensamma.”

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!