Jaktnyheter

Rysstövaren Rex i hjälkörd under rävjakt – Henrik efterlyser bilföraren

Henrik Eriksson och ryska stövaren Rex som blev ihjälkörd under jakt i fredags. Foto: Privat
Rysstövaren Rex blev i fredags ihjälkörd av en bil under rävjakt. – Det kom en bil och det var en silverfärgad Skodakombi med släpvagn, berättar Rex ägare, Henrik Eriksson i jämtländska Gåxsjö.
Henrik Eriksson bor och jagar i Gåxsjö, som tillhör Strömsunds kommun och ligger cirka fyra mil söder om tätorten. I fredags gick han ut på rävjakt med 2,5-årige ryska stövaren Rex. Han hittade färska rävspår och hunden följde dem upp på skogen. Henrik passade av och väntade nere på vägen. – Plötsligt såg jag att hunden kom springande tillbaka mot vägen. Jag gick dit och såg på pejlen att han var 15 meter från vägen. Där hittade jag honom död, berättar Henrik.

Vill ha tag i föraren

Det kom bara en enda bil under hela händelseförloppet. Det var en silverfärgad Skodakombi med släpvagn. – Jag vill ha tag i föraren och höra vad som hände, säger Henrik. Rex var duktig på att ta upp rävar men Henrik beskriver honom inte som någon drevstjärna. – Efter 1,5 timme kunde han plötsligt ge upp och bryta. Men det var tråkigt, allra mest för 4,5-åriga jäntan, att han blev ihjälkörd, säger Henrik. Vet du något om olyckan, ring polisen på 114 14.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21