Annons
Riksdagsmajoritet för ökad vargjakt i de hårdast drabbade områdena - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan kristdemokraterna
Det finns en majoritet i riksdagen för mer vargjakt i områden med starka koncentrationer. Foto: Gettyimages
Riksdagsmajoritet för ökad vargjakt i de hårdast drabbade områdena
Nu finns en riksdagsmajoritet för mer vargjakt för att glesa ut beståndet. Men den som kom med idén, kristdemokraten Kjell-Arne Ottosson, tror inte att regeringen kommer att agera.
Det är Svensk Jakt som är först med nyheten, att majoriteten av miljö- och jordbruksutskottet föreslår att ett tillkännagivande ska riktas till regeringen. Mer vargjakt i områden med de starkaste koncentrationerna av varg ska skrivas in i regleringsbrevet till Naturvårdsverket. Redan 2013 beslutade riksdagen att koncentrationerna i de hårdast drabbade länen ska minska. Det har inte skett genom legal jakt. Och Kristdemokraten Kjell-Arne Ottosson tror inte att det det blir så nu heller.

”Näbbar och klor”

– Jag tror inte att det kommer hända någonting i den här frågan från regeringen så länge det sitter ett parti där som med näbbar och klor gör allt för att kämpa emot, säger Kjell-Arne Ottosson. Regeringspartiet han syftar på är Miljöpartiet. Det fanns även ett förslag som att sänka Sveriges vargstam till 170 individer. Men där fick KD, M, och SD inte med sig Centerpartiet.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!