Jaktnyheter

Polisen varnar för aggressiva älgar

Aggressiva älgar ska ha attackerat flera personer i Vänersborg. Arkivbild: Getty Images.

Flera personer vittnar om aggressiva älgar inne i trakterna kring Vänersborg. Älgarna ska ha attackerat människor och polisen har gått ut med en varning.

Flera personer ska under onsdagen ha uppmärksammat en älgtjur som gjort utfall mot människor i kommundelen Mariedal i Vänersborg.

Ingen person har enligt polisen kommit till skada och älgtjuren ska nu ha försvunnit från platsen men myndigheten uppmanar invånarna att höra av sig till dem om man skulle se utåtagerande älgar.

–  Det jag har fått till mig är att i dag ska röra sig om en älg, men det finns också uppgifter om att det ska röra sig en del älgar i området. Skulle det vara så att fler uppmärksammar att det finns en aggressiv älgtjur eller fler älgar i området så får de ringa in till polisen och vi ska göra allt vi kan för att hjälpa till, säger polisens presstalesperson August Brandt till SR P4 Väst.

Enligt radion finns det också vittnesuppgifter om att en kvinna ska ha attackerats av en älgko med dubbelkalv när hon var ute och gick med hunden.

logo
Andreas Åsenheim