”Peter” berättar i webbradio – friad från misstanke om illegal vargjakt efter tre år

Efter tre år är Järvsöbon "Peter" fri från misstankarna om illegal vargjakt. I Jaktjournalens webbradio berättar han om den dramatiska morgonen när han greps, tiden i häktet och efter händelsen, samt familjens reaktioner.

Peter har lidit av misstankarna och därför håller vi honom anonym. Han heter i verkligheten något annat. Foto: Mikael Moilanen

Peter, som egentligen heter någonting annat, och barnen tar emot i hemmet i norra Hälsingland och vi får en pratstund i köket. Det har gått lite mer än ett dygn sedan miljöåklagare Åse Schoultz lät meddela att förundersökningen om misstänkt grovt jaktbrott på varg är nedlagd. Jaktjournalen har rapporterat om det här.

De sex misstänkta har våndats i ovisshet sedan den dagen i april 2017 när polisen grep dem i sina hem i Hälsingland.

Hör Peters egen berättelse nedan.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼