Jaktnyheter

Överklagar dom för skott som dödade hund och skadade hundägaren

Mannen tog fel på räv och hund när han sköt. Hunden dog och hundägaren skadades. Nu vill mannen bli frikänd. Foto: Gettyimages, montage

Den man som öppnade sovrumsfönstret för att skjuta en räv - men istället sköt en hund och skadade hundens ägare - vill bli helt frikänd. Mannen har överklagat tingsrättens dom.

"}}

Det var i februari som mannen vid 11-tiden en förmiddag tyckte sig se en räv på andra sidan en åker vid sitt hem i Jönköpings län. Mannen bor utom deltaljplanerat område och öppnade sovrumsfönstret och sköt.

Men det var ingen räv mannen såg, utan en hund av rasen shetland sheepdog. Med på hundpromenaden var den kvinnliga hundägaren och henne dotter, som satt på sittunderlag på åkerkanten medan hunden var lös.

Splitter från kulan skadade den kvinnliga hundägaren i ena foten.

Vill bli frikänd

– Splitter gick igenom skon och orsakade tre sår och ett brott i foten, har åklagare Emma Harrius tidigare sagt till Jaktjournalen.

Hunden träffades i bakdelen av kroppen och skadades så allvarligt att den fick avlivas hos veterinär.

I tingsrätten dömdes mannen för vållande till kroppsskada och djurplågeri. Han dömdes att betala uppemot 80.000 kronor i skadestånd till hundägaren.

Nu rapporterar P4 Jönköping att mannen överklagat domen till hovrätten och vill bli frikänd.