Entrén till PN Jakt i Hammarstrand är totalförstörd efter att tjuvar forcerat byggnaden med en hjullastare. Foto: Privat

Tjuvar krossade entré i jaktbutik med hjullastare

- De körde rakt in i entrén med en stulen hjullastare.Det berättar ägaren till butiken PN Jakt i Hammarstrand, Per Nordvall, som på torsdagsmorgonen förlorade värdefull optik peljelektronik till tjuvar.

"}}

Det var klockan 03.00 som larmet gick i butiken PN Jakt i Hammarstrand i Ragunda kommun i Jämtland.

– De hade stulit en hjullastare en bit bort och med den körde de rakt in i entrén. På övervakningsfilmerna syns tre personer som går in i butiken och stjäl kikarsikten av märkena Leica Swarovski och Steiner, berättar Per Nordwall för Jaktjournalen.

Tjuvarna fick också med sig Garmin-elektronik, framförallt hundpejlar. Per Nordwall vädjar om tips från människor som kan hjälpa till att lösa fallet och få fast tjuvarna.

Per Nordwall vädjar på sin facebooksida om tips som kan leda till att tjuvarna åker fast. Butiken ligger i Hammarstrand i Ragunda kommun. Bild: Skärmdump Facebook och karta Eniro.

– Entrén är totaförstörd och nu väntar jag på att det ska komma en snickare. Butiken blir nog stängd idag – det får vi räkna med, säger Per Nordwall.