Polisen vänder sig återigen till Högsta förvaltningsdomstolen för att få rätt mot en av jägarna i Amungenfallet. Foto: Gettyimages och privat, montage

Polisen överklagar till högsta instans om ”Stefans” bössor

Polismyndigheten nöjer sig inte med Kammarrättens dom, som säger att "Stefan" som misstänks för illegal vargjakt ska ha tillbaka sina vapen. – De överklagar till Högsta förvaltningsdomstolen, säger Stefan.

Jaktjournalen berättade på onsdagen om ”Stefan”, som greps och anhölls misstänkt för inblandning i illegal vargjakt på sjön Amungen i Dalarna. Men polisens bevis var så vaga att Tingsrätten inte gick med på åklagarens krav, att han skulle häktas. Studsaren ingår i utredningen, så den behöver polisen inte lämna ifrån sig, men polisen beslagtog också drilling, grytpistol och salongsgevär med hänvisning till att ”Stefan” sannolikt kommer att få sina vapenlicenser återkallade. Förvaltningsrätten höll med polisen, men det gjorde inte Kammarrätten. Bevisningen är för svag för att anta att Stefan kommer att förlora rätten att inneha jaktvapen, slog Kammarrätten fast.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!
Halva priset och vapenförsäkring ingår

19:- /mån

​​​​Första 12 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera

Tidning + digital
✔️Tidningen direkt hem
✔️Full digital tillgång

49 kr / nr

Ingen bindningstid

Prenumerera