Karl Hedin får tillbaka sina jaktvapen

Skogsindustriföretagaren och jägaren Karl Hedin som är en av de misstänkta personerna i vargjaktshärvan i Västmanland får nu tillbaka sina jaktvapen. Svea Hovrätt har hävt beslaget, skriver Jakt och Jägare.

Det är åklagaren Lars Magnusson som avskrivit misstanken om att en varg sköts i fjol. Enligt Karl Hedins advokat Sven Severin är beslutet rätt och han är inte heller förvånad. – Jag övertygad om att om hovrätten hade prövat ärendet i sak så hade hovrätten kommit fram till samma beslut. Det finns nämligen ingen grund för beslagen. Det sköts ingen varg den 26 oktober, säger han till

Jakt och Jägare. Karl Hedin får nu tillbaka vapen, pipa, magasin och ammunition. Han har försökt få tillbaka sina ägodelar under hela processen. Västmanlands tingsrätt avslog tidigare i våras hans begäran och då överklagades deras beslut till Svea Hovrätt. Hovrätten behöver dock inte ta ställning till överklagandet eftersom åklagare Lars Magnusson själv uppgivit att beslaget bör hävas. Sven Severin menar det ska mycket till för att åklagaren ska kunna väcka åtal i detta läge. – Åklagaren har två grunder för brottmisstanke. Det är dels den hemliga källan, som har tagit tillbaka allt, och dels telefonavlyssningen den 26 oktober. Det är allt som finns, säger han till Jakt och Jägare.