Särnabon gick in i ett 15-tal meter i skogen och fann en skjuten tjädertupp, en hagelbössa och två hagelpatroner, varav en avlossad. Foto: Privat

”Jag hörde en bil i 10-15 sekunder – sedan small det”

Polisen har inlett förundersökning om misstänkt jaktbrott efter att en tjädertupp skjutits i Särna. – Jag hörde en bil i 10-15 sekunder, sedan small det. Vi höll mannen kvar tills polisen kom, berättar en ortsbo.

Det var i onsdags som händelsen inträffade med tjädertuppen som sköts. – Min son kom körande på vägen och såg två tjäderhönor. Han svängde upp till mitt hus, cirka 200 meter fågelvägen från tjäderhönorna. Strax därefter hörde jag bilen och sedan small det, berättar mannen. Han säger att han blev fly förbannad och kastade sig i bilen och åkte ned till platsen där skottet avlossats. – Då kom jägaren småjoggande ut från terrängen och låtsades som ingenting. När jag kollade låg det en skjuten tjädertupp 15 meter från vägen. Bredvid låg en hagelbössa och ett hagelskott och en tomhylsa. Mannen hade höger sidoruta nedvevad och jag tror att han sköt från bilen, berättar Särnabon. Jägaren hävdade att han haft fönstret öppet för att uppleva ljud och lukter från naturen.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!
Halva priset och vapenförsäkring ingår

19:- /mån

​​​​Första 12 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera

Tidning + digital
✔️Tidningen direkt hem
✔️Full digital tillgång

49 kr / nr

Ingen bindningstid

Prenumerera