Länsstyrelse säljer två omhändertagna jämthundar

Två registrerade jämthundar har omhändertagits av Länsstyrelsen i Norrbotten. Nu söker myndigheten köpare.
En tioårig hane och en treårig tik säljs nu av länsstyrelsen. Foto: Länsstyrelse Norrbotten

En tioårig hane och en treårig tik säljs nu av länsstyrelsen. Foto: Länsstyrelse Norrbotten

Länsstyrelsen i Norrbottens län har omhändertagit två registrerade och id-märkta jämthundar, och söker nu nya ägare. Hanhunden är tio år och ska enligt länsstyrelsen ha goda meriter från jakt och avel. Tiken är snart tre år och avkomma till hanen. Hon har enligt uppgift använts vid jakt men inga dokumenterade meriter finns.

Enligt veterinärens bedömning är båda hundarna sociala och med god hanterbarhet. Hanen ska dock ha en gammal skada på ena ögat men veterinärens bedömning är att den inte lider av det.

Priset är 5.000 kronor per hund.

Läs mer och lämna intresseanmälan på länsstyrelsens webbplats.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼