Kristdemokraterna vill ge vildsvinsjägare bonus

Kristdemokraterna vill ge bonus till jaktlag som lyckas skjuta sin vildsvinskvot.

Kristdemokraterna vill satsa 100 miljoner kronor för att stimulera jakten på vildsvin. Foto: Gettyimages

Jordbruksaktuellt skriver att partiet vill satsa 100 miljoner kronor för att öka vildsvinsjakten.

Dels ska jaktlag som skjuter sin kvot få pengar från staten – bonus som ska delas ut av jägarorganisationerna.

Kristdemokraterna vill också anslå pengar så att trikintest på vildsvinskött blir gratis för jägarkåren.

Drönarjakt

Stöd till utbildning av jägare och jakthundar och bidrag till stängsel och fällor är andra saker som kristdemokraterna föreslår.

Dessutom vill partiet att enskilda jägare ska kunna sälja vildsvinskött för 45 000 kronor årligen utan att betala skatt.

Drönare med kamera ska kunna användas i jakten, tycker Kristdemokraterna.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Inviger modern skjutbiograf

Hulukvarn Arena utanför Jönköping fortsätter att utveckla sin verksamhet och inviger till helgen en egen skjutbiograf. Enligt Christian Larsson, vd för företaget, blir det Sveriges modernaste skjutbiograf.

Debatt: Osäkert om illegal jakt på varg

Att sprida felaktiga eller dåligt underbyggda uppgifter får mycket negativa konsekvenser med urholkat förtroende för myndigheter, rättsväsende och forskningsverksamhet, samtidigt som jakten på förmodade "förövare" leder till rättsövergrepp. Det skriver Gert Ragnarsson om den illegala vargjakten i den här debattartikeln.

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser