Jämthund attackerad av varg under jaktträning

En jämthundstik attackerades i söndags förmiddag av varg strax norr om Rättvik.

– Jag var ute och jakttränade och märkte ingenting förrän när vi kom hem och hunden blev riktigt låg. När vi sökte inom henne hade hon flera bett, berättar hundens ägare.

Attacken inträffade cirka en mil norr om Rättvik och enligt länsstyrelsens besiktningsman, Arne Söderberg, berörs området av reviren Trollberget och Sjösveden.

Nedstämd

– Hunden har skador i ryggen, bröstet och ett framben. Veterinärerna på djursjukhuset i Falun hade satt in flera dränageslangar, berättar Arne Söderberg, som besiktat hunden och funnit att den skadats av varg.

Hundägaren är nedstämd efter det inträffade.

– Hösten är förstörd och välmåendet kring jakten är borta. Man känner sig uppgiven och trampad på, säger mannen till Jaktjournalen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼