Jämthund attackerad av varg under jaktträning

En jämthundstik attackerades i söndags förmiddag av varg strax norr om Rättvik.

– Jag var ute och jakttränade och märkte ingenting förrän när vi kom hem och hunden blev riktigt låg. När vi sökte inom henne hade hon flera bett, berättar hundens ägare.

Attacken inträffade cirka en mil norr om Rättvik och enligt länsstyrelsens besiktningsman, Arne Söderberg, berörs området av reviren Trollberget och Sjösveden.

Nedstämd

– Hunden har skador i ryggen, bröstet och ett framben. Veterinärerna på djursjukhuset i Falun hade satt in flera dränageslangar, berättar Arne Söderberg, som besiktat hunden och funnit att den skadats av varg.

Hundägaren är nedstämd efter det inträffade.

– Hösten är förstörd och välmåendet kring jakten är borta. Man känner sig uppgiven och trampad på, säger mannen till Jaktjournalen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Rätt älgdragare gör jakten både säkrare och trevligare

En stor del av den produktutveckling som gjorts av älgdragare och tillbehör har diskuterats fram av jägare. Tillverkare har tagit åt sig av önskemålen och förbättrat dessa maskiner som är oumbärliga när tunga älgar ska transporteras över stock och sten. Här presenterar vi två rena älgdragare och en ATV som blivit mycket populär bland jägarna.
ANNONS ▼

Annonser