Jämthund attackerad av varg under jaktträning

En jämthundstik attackerades i söndags förmiddag av varg strax norr om Rättvik.

– Jag var ute och jakttränade och märkte ingenting förrän när vi kom hem och hunden blev riktigt låg. När vi sökte inom henne hade hon flera bett, berättar hundens ägare.

Attacken inträffade cirka en mil norr om Rättvik och enligt länsstyrelsens besiktningsman, Arne Söderberg, berörs området av reviren Trollberget och Sjösveden.

Nedstämd

– Hunden har skador i ryggen, bröstet och ett framben. Veterinärerna på djursjukhuset i Falun hade satt in flera dränageslangar, berättar Arne Söderberg, som besiktat hunden och funnit att den skadats av varg.

Hundägaren är nedstämd efter det inträffade.

– Hösten är förstörd och välmåendet kring jakten är borta. Man känner sig uppgiven och trampad på, säger mannen till Jaktjournalen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.

Bilden visar en gammal skottskada, menar SVA

Bilden från obduktionen visar det som SVA:s personal menar är en gammal skottskada på Älvkarlebyvargen. Veterinärerna håller för sannolikt att det är en kula som gått igenom nedre delen av buken på vargtiken.

Ny skjutbiograf i Skaraborg

Nu slipper jägare i Skaraborg resa långt för att uppleva rolig skytteträning mot rörliga mål på så kallad skjutbiograf. Ett stenkast från Hornborgasjön har nämligen Bosgården byggt en anläggning.

Länsstyrelsen Kalmar svarar på kritiken om lojakten

Svenska Jägareförbundet i Kalmar län riktar skarp kritik mot den knappa tilldelningen i vinterns licensjakt på lodjur. Länsstyrelsens vilthandläggare, Mattias Persson, svarar här skriftligt på kritiken och förklarar hur länsstyrelsen resonerat.
ANNONS ▼

Annonser