Jakthund räddad av brandmän

En jakthund räddades i lördags ur en isvak av brandkåren utanför Lindesberg.

Brandmännen lyckades få upp hunden ur vaken. Arkivbild: Gettyimages

Lindenytt skriver att räddningstjänsten fick larm om hunden vid 16-tiden i lördags. Den hade gått igenom den tunna isen och hamnat i vattnet några kilometer öster om Grönbo.

Med hjälp av en så kallad Hansabräda kunde brandmän ta sig ut till hunden och dra upp den.

Hur hunden klarade händelsen framgår inte av rapporteringen.

– Jag kan bara se att den var vid liv när den överlämnades till ägaren, hur det sedan har gått med hunden vet jag inte, säger Ulf Jacobsen, brandkåren i Lindesberg, till Lindenytt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼