Annons
Jakthärvan: Rätten ogillade krav på häktning - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 år sedan anhållna
En av de misstänkta i jakthärvan i Västmanland har försatts på fri fot. Arkivbild: Gettyimages
Jakthärvan: Rätten ogillade krav på häktning
Västerås (JJ) Det blev bakslag för polis och åklagare vid den första häktningsförhandlingen i utredningen kring illegal rovdjursjakt. Tingsrätten upphävde anhållningsbeslutet och beslöt att mannen inte skulle häktas.
Mannen var aldrig på plats vid förhandlingarna. Enligt uppgift befinner han sig utomlands och företräddes av advokat vid häktningsförhandlingen. Han har varit anhållen i sin frånvaro sedan i söndags och var den första av fem misstänkta som begärdes häktad. Åklagaren ville ha mannen häktad för grovt jakthäleri, förgöring, förberedlese till jaktbrott och grovt jaktbrott.

Inte tillräckliga bevis

Men Västmanlands tingsrätt beslöt att anhållandet skulle hävas och häktningsyrkandet avslås. – Skälen är att utredningen som åklagaren lagt fram inte var tillräckliga för att mannen ska anses skäligen misstänkt för brotten, säger rådman Karl-Åke Persson, som var domare vid häktningsförhandlingarna, till Jaktjournalen. Fyra män till är anhållna misstänkta för alltifrån grova jaktbrott till jakthäleri och förgörelse. Det är jakt riktad mot stora rovdjurs som misstänks. Mot dem hålls häktningsförhandlingar på tisdagen, klockan 09, 10, 11 och 12.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!