Fem män begärs häktade för illegal rovdjursjakt

Västerås (JJ) Samtliga fem anhållna i utredningen om illegal rovdjursjakt begärs häktade. Det beslutade åklagare Lars Magnusson på måndagen.

En femte inblandad begärs häktad för förgöring, vilket är rubriceringen vid misstänkt förgiftning. Arkivbild: Gettyimages

Fyra män anhölls i fredags kväll och en femte man i söndags. Samtliga är hemmahörande i Västmanlands län.

De är tillsammans misstänkta för illegal jakt på rovdjur, grova jaktbrott och förgörelse, vilket tyder på misstanke om förgiftning.

Misstankarna gäller också förberedelse till grovt jaktbrott och grovt jakthäleri. Åklagarmyndigheten har tidigare preciserat att det handlar om misstänkta brott förövade mot varg, lodjur och örn.

Av häktningsframställningarna, som lämnades in till Västmanlands tingsrätt i Västerås vid tolvtiden på måndagen, framgår att de fyra män som frihetsberövades i fredags först anhölls i sin frånvaro. De greps senare på kvällen.

En häktningsförhandling idag

En femte man anhölls på söndagen, också han i sin frånvaro. Han är misstänkt för jaktbrott, grovt jaktbrott, förgöring och förberedelse till jaktbrott.

Häktningsförhandling mot mot den femte inblandade hålls klockan 14 på måndagen men det blir inte i hans närvaro. Polisen har inte fått tag i honom.

– Man vet inte var han befinner sig för tillfället, säger en kvinna på Västmanlands tingsrätt till Jaktjournalen.

När de gäller de fyra övriga är tid för häktningsförhandlingarna utsatta till tisdagen, klockan 9, 10, 11 och 12.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser