Jaktnyheter

Drevervalp dödad av varg 20 meter från sin husse

Attacken inträffade i Kurbergets fäbodar i Yttertänger. Veterinärerna lyckades inte rädda drevervalpen. Bilden tagen efter att valpen avlivats på djursjukhuset. Karta: Hitta.se
En drevervalp attackerades på onsdagskvällen av varg på en fäbod i Falu kommun. Hunden fick avlivas på djursjukhuset. – Jag stod 20 meter ifrån och lastade ur grejer ur bilen. Vargen måste fanimej ha varit tam, säger Nisse Ingrids.
Det på vid 20.30-tiden på onsdagen som Nisse Ingrids anlände till stugan i Kurbergets fäbodar i Yttertänger utanför Falun. – Det var alldeles mörkt och jag lastade ut grejer ur bilen. Våra två drevervalpar sprang lösa och plötsligt hörde jag ett illvrål, berättar Nisse Ingrids för Jaktjournalen. När han sprang fram och lyfte upp valpen blev han alldeles blodig om händerna.

Avlivades på djursjukhuset

Den fem månader gamla drevervalpen fördes till Falu djursjukhus och där opererade man den under natten. – På förmiddagen ringde de och berättade att de beslutat avliva den. Vargen hade bitit rakt igenom den, berättar Nisse Ingrids. Länsstyrelsens besiktningsman, Bert Eriksson, har tittat på hunden och konstaterat att den attackerats av varg. – Vargen måste fanimej ha varit tam. Jag stod ju bara 20 meter från valpen när den blev tagen. Det är åt helvete, säger Nisse Ingrids. Området ligger inom Björnåsreviret, men det går inte att säga vilken varg det är som attackerat valpen, framhåller Bert Eriksson.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

Kronhedens Disa, som familjen vill minnas henne, blev fem månader gammal. Foto: Privat