Dömd vargskytt får hjälp att betala sina böter

Det har startats en insamling till förmån för den jägare som dömdes för att ha skjutit en varg i skånska Osby. Pengarna ska täcka skyttens böter.

Vargen misstogs för räv. Nu har det startats en insamling till förmån för skytten. Foto: Polisen

Insamlingen är startad på Facebook och har hittills dragit in drygt 6 000 kronor.

Ambitionen är att få ihop 25 000 kronor, vilket är det bötesbelopp som Hässleholms tingsrätt utdömde för vargskytten.

Bakom initiativet till insamlingen står Dennis Ryberg från Svedala.

– Jag jagar i samma lag som killen och han är helt grön inom jakten. Det var det första skottet han avlossade, berättar Dennis Ryberg.

Givmilda kvinnor

Det har kommit in bidrag på allt från 20 kronor till 500 kronor.

– De som gett 500 är samtliga kvinnor. Det har hört av sig några jaktlag som meddelat att de ska skicka pengar, säger Dennis Ryberg.

Det var den 16 augusti som den 38-årige jägaren var på bockjakt där även räv var tillåten att skjuta. Han misstog sig på varg och räv och dömdes för jaktbrott av normalgraden.

Läs om ärendet här och här.

Dennis Ryberg samlar in pengarna via Swisch – på telefonnummer 070 – 299 32 79

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser