Jaktnyheter

Dömd vargskytt får hjälp att betala sina böter

Vargen misstogs för räv. Nu har det startats en insamling till förmån för skytten. Foto: Polisen
Det har startats en insamling till förmån för den jägare som dömdes för att ha skjutit en varg i skånska Osby. Pengarna ska täcka skyttens böter.
Insamlingen är startad på Facebook och har hittills dragit in drygt 6 000 kronor. Ambitionen är att få ihop 25 000 kronor, vilket är det bötesbelopp som Hässleholms tingsrätt utdömde för vargskytten. Bakom initiativet till insamlingen står Dennis Ryberg från Svedala. – Jag jagar i samma lag som killen och han är helt grön inom jakten. Det var det första skottet han avlossade, berättar Dennis Ryberg.

Givmilda kvinnor

Det har kommit in bidrag på allt från 20 kronor till 500 kronor. – De som gett 500 är samtliga kvinnor. Det har hört av sig några jaktlag som meddelat att de ska skicka pengar, säger Dennis Ryberg. Det var den 16 augusti som den 38-årige jägaren var på bockjakt där även räv var tillåten att skjuta. Han misstog sig på varg och räv och dömdes för jaktbrott av normalgraden. Läs om ärendet här och här. Dennis Ryberg samlar in pengarna via Swisch – på telefonnummer 070 – 299 32 79
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21