Debatt: ”Kan vi få ett tydligt svar vad Centerpartiet säger om 170 vargar?”

Jägaren och landsbygdsbon Anders Lindell fortsätter debatten om Sveriges vargar med centerpartisten Kristina Yngwe. Lindell vill bland annat ha ett tydligt svar på vad partiet säger om 170 vargar, som KD, M och SD kräver.

Anders Lindell ställer frågan igen: Vad säger Centerpartiet om 170 vargar? Foto: Gettyimages och privat, montage

Debatten började med att Jaktournalen frågade Kristina Yngwe, landsbygdspolitisk talesperson för Centerpartiet, ställer sig till SD-, M-, och KD-kravet att miniminivån för den den svenska vargstammen ska vara 170 vargar, inte 300 som Naturvårdsverket bestämt.

Jägaren och landsbygdsbon Anders Lindell tyckte inte att Yngwe svarade och undrade också vilken varglag hon talade om.

Kristina Yngwe svarade, men Anders Lindell tycker ändå inte att han fått svar. Nedan följer hans debattartikel:

”Ett tydligt svar”

Tack Kristina Yngve, din utlovade tydlighet uppskattas, inte minst i rovdjursfrågan, där just avsaknad av tydlighet är ett av grundproblemen.

När vi är inne på ämnet tydlighet, kanske vi kan få ett tydligt svar på hur Centerpartiet ställer sig till Moderaternas, Kristdemokraterna och Sverigedemokraternas förslag om att Riksdagen skall besluta om en fast miniminivå inom det redan beslutade intervallet för vargens referensnivå på 170 – 270 individer? Förslaget från de tre partierna är 170 vargar som minimum.

Oavsett hur Centerpartiet ställer sig i denna fråga, och oberoende vilket resultatet Riksdagens arbete blir. Hur ser Centerpartiet på den skillnad i hur våra politiker och allmänhet uppfattar beslut tagna i Riksdagen, mot hur berörda myndigheter hanterar exakt samma beslut?

Vad gör Centerpartiet?

På just rovdjursområdet har proposition 2012/13:191 skapat mer förvirring än egentligen alla andra beslut på området tillsammans. Och Naturvårdverkets vidare handläggning av Riksdagens beslut, påminner inte så lite om ren teknokrati.
Hur kommer Centerpartiet arbeta för att den tydlighet som vår rovdjursförvaltning efterfrågar, och så väl behöver, kommer finnas hela vägen från Riksdagsbeslut, ut till myndigheter som har att realiserar Riksdagens vilja?

Anders Lindell

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Ny vargattack i Småland natten mot fredagen

Ännu en vargattack mot får inträffade natten mot fredagen vid fårbesättning i Gislaveds kommun. – Sex får dödades och två får saknas, säger Jens Mattsson vid länsstyrelsen i Jönköpings län.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼