Annons
Debatt: "Kan vi få ett tydligt svar vad Centerpartiet säger om 170 vargar?" | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan centerpartiet
Anders Lindell ställer frågan igen: Vad säger Centerpartiet om 170 vargar? Foto: Gettyimages och privat, montage
Debatt: "Kan vi få ett tydligt svar vad Centerpartiet säger om 170 vargar?"
Jägaren och landsbygdsbon Anders Lindell fortsätter debatten om Sveriges vargar med centerpartisten Kristina Yngwe. Lindell vill bland annat ha ett tydligt svar på vad partiet säger om 170 vargar, som KD, M och SD kräver.
Debatten började med att Jaktournalen frågade Kristina Yngwe, landsbygdspolitisk talesperson för Centerpartiet, ställer sig till SD-, M-, och KD-kravet att miniminivån för den den svenska vargstammen ska vara 170 vargar, inte 300 som Naturvårdsverket bestämt. Jägaren och landsbygdsbon Anders Lindell tyckte inte att Yngwe svarade och undrade också vilken varglag hon talade om. Kristina Yngwe svarade, men Anders Lindell tycker ändå inte att han fått svar. Nedan följer hans debattartikel:

”Ett tydligt svar”

Tack Kristina Yngve, din utlovade tydlighet uppskattas, inte minst i rovdjursfrågan, där just avsaknad av tydlighet är ett av grundproblemen. När vi är inne på ämnet tydlighet, kanske vi kan få ett tydligt svar på hur Centerpartiet ställer sig till Moderaternas, Kristdemokraterna och Sverigedemokraternas förslag om att Riksdagen skall besluta om en fast miniminivå inom det redan beslutade intervallet för vargens referensnivå på 170 – 270 individer? Förslaget från de tre partierna är 170 vargar som minimum. Oavsett hur Centerpartiet ställer sig i denna fråga, och oberoende vilket resultatet Riksdagens arbete blir. Hur ser Centerpartiet på den skillnad i hur våra politiker och allmänhet uppfattar beslut tagna i Riksdagen, mot hur berörda myndigheter hanterar exakt samma beslut?

Vad gör Centerpartiet?

På just rovdjursområdet har proposition 2012/13:191 skapat mer förvirring än egentligen alla andra beslut på området tillsammans. Och Naturvårdverkets vidare handläggning av Riksdagens beslut, påminner inte så lite om ren teknokrati. Hur kommer Centerpartiet arbeta för att den tydlighet som vår rovdjursförvaltning efterfrågar, och så väl behöver, kommer finnas hela vägen från Riksdagsbeslut, ut till myndigheter som har att realiserar Riksdagens vilja? Anders Lindell

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!