49 licensområden får noll älgar i tilldelningen

49 licensområden i Västra Götaland får noll älgar i tilldelning i den kommande älgjakten. Anledningen är att de inte slutregistrerat förra årets jakt i rätt tid.

49 licensområden i Västra Götaland har slutrapporterat älgjakten för sent och får därför noll älgar i tilldelning i höstens och vinterns jakt. Foto: Gettyimages

Skaraborgs Allehanda rapporterar att licensområdena därmed går miste om möjligheten att fälla 53 vuxna älgar och 80 kalvar.

Länsstyrelsen i Västra Götaland ger tilldelning på cirka 2 900 vuxna älgar och 3 000 kalvar. De 49 licensområden som nu förlorar sin jakt motsvarar omkring två procent av totalen i länet.

Slutregistreringen av älgjakten skulle vara klar 14 mars. Länsstyrelsen förlängde tiden för rapportering med tre dagar, men de 49 licensområdena kom inte in med sina slutrapporter i tid.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Annonser