49 licensområden får noll älgar i tilldelningen

49 licensområden i Västra Götaland får noll älgar i tilldelning i den kommande älgjakten. Anledningen är att de inte slutregistrerat förra årets jakt i rätt tid.

49 licensområden i Västra Götaland har slutrapporterat älgjakten för sent och får därför noll älgar i tilldelning i höstens och vinterns jakt. Foto: Gettyimages

Skaraborgs Allehanda rapporterar att licensområdena därmed går miste om möjligheten att fälla 53 vuxna älgar och 80 kalvar.

Länsstyrelsen i Västra Götaland ger tilldelning på cirka 2 900 vuxna älgar och 3 000 kalvar. De 49 licensområden som nu förlorar sin jakt motsvarar omkring två procent av totalen i länet.

Slutregistreringen av älgjakten skulle vara klar 14 mars. Länsstyrelsen förlängde tiden för rapportering med tre dagar, men de 49 licensområdena kom inte in med sina slutrapporter i tid.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼