Varg fälld i Jämtland i lördags – och nu jagas en till

Fyra vargar har nu skjutits i skyddsjakt i Jämtland sedan i onsdags. I lördags fälldes en varg – och just nu pågår jakt på en femte varg.

En varg, den fjärde sedan i onsdags, sköts i Jämtland i helgen. Ytterligare en varg jagas just nu. Arkivbild: Gettyimages

– Helikoptern hann inte fram i lördags. Vargen sköts på drev för hundarna, berättar en person med insyn i skyddssjakten.

Lördagens varg var den fjärde i ordningen sedan i onsdags som fällts i renskötselområdet i Jämtland i skyddsjakter. Den sköts tre-fyra mil söder om Östersund.

Under helgen beslöt länsstyrelsen också att en femte varg ska få skjutas sydost om Östersund. Den håller till på vinterbetesmarker för ren och jagas just nu.

Jaktjournalen har berättat om de tidigare skyddsjakterna, i fredags och i onsdags.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Varg rymde från djurpark under natten

Någon gång under natten lyckades en varg ta sig över ett fyra meter högt stängsel med taggtråd och el på Orsa rovdjurspark. Parken är i krisläge och polis och länsstyrelse är inkopplad för att genomföra eftersök.

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.
ANNONS ▼

Annonser