Vapenskåp och jaktvapen stulna vid inbrott i Västerås

Ett vapenskåp med jaktvapen stals vid ett inbrott i Västerås på tisdagseftermiddagen. I ett annat hus fann ägaren vapenskåpet uppbrutet.

I det ena huset i Västerås stals vapenskåp och vapen. I det andra huset bröt tjuvarna upp vapenskåpet utan att ta med sig några vapen. Arkivbild: Gettimages

Polisen rapporterar att de boende i ett hus på Tallspinnargatan i Skiljebo kom hem på eftermiddagen och upptäckte inbrott.

Tjuvarna tog sig in via en balkongdörr och stal ett vapenskåp med okänt antal jaktvapen. Det inbrottet anmäldes klockan 17.17 på tisdagen.

Några timmar tidigare, klockan 13.44, anmäldes ett annat inbrott på Påskiljevägen i Önsta Gryta, cirka tre kilometer fågelvägen från det andra inbrottsdrabbade huset.

På Påskliljevägen bröt tjuvarna upp vapenskåpet, men inga vapen saknas.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ny vargflytt i Sverige kan bli aktuellt

Sedan 2011 har vargar flyttats sex gånger i Sverige. Nu kan det åter bli aktuellt. DNA-analys visar nämligen att tre invandrade vargar med finsk-ryskt DNA har rört sig i renskötselområden i Norrbottens län nu under hösten.

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.
ANNONS ▼

Annonser