Vapenskåp och jaktvapen stulna vid inbrott i Västerås

Ett vapenskåp med jaktvapen stals vid ett inbrott i Västerås på tisdagseftermiddagen. I ett annat hus fann ägaren vapenskåpet uppbrutet.

I det ena huset i Västerås stals vapenskåp och vapen. I det andra huset bröt tjuvarna upp vapenskåpet utan att ta med sig några vapen. Arkivbild: Gettimages

Polisen rapporterar att de boende i ett hus på Tallspinnargatan i Skiljebo kom hem på eftermiddagen och upptäckte inbrott.

Tjuvarna tog sig in via en balkongdörr och stal ett vapenskåp med okänt antal jaktvapen. Det inbrottet anmäldes klockan 17.17 på tisdagen.

Några timmar tidigare, klockan 13.44, anmäldes ett annat inbrott på Påskiljevägen i Önsta Gryta, cirka tre kilometer fågelvägen från det andra inbrottsdrabbade huset.

På Påskliljevägen bröt tjuvarna upp vapenskåpet, men inga vapen saknas.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.

Film: Ruggig närkontakt med stora älgtjurar

Tony Ögren i Västernorrland fick på måndagsmorgonen sådan närkontakt med två stora älgtjurar, att det blev nästan skrämmande. – Jag var beredd att hoppa bakom en rejäl tall som jag hade intill mig, säger Tony.
ANNONS ▼