Inte ok att ta med till jobbet. Foto: Gettyimages.

Chef får sluta – ska ha tagit med jaktvapen till jobbet

En chef på en kommun i Skåne får sluta efter anklagelser om att ha förvarat ett jaktvapen på jobbet. Själv förnekar han att så skett.

"}}

Den nu uppsagde chefen ska enligt anklagelserna som riktats mot honom ha förvarat vapen på jobbet, vapen som han ska ha visat upp för medarbetare. Det uppger P4 Kristianstad.

Förutom att ha tagit med vapnet till jobbet anklagas han också för att, för kommunens pengar, ha köpt in ett låsbart skåp för att förvara det i.

Mannen själv uppger till radiokanalen att han nekar till att ha tagit med ett vapen till jobbet. Han menar i stället att det rör sig om ett vapenställ. Det låsbara skåpet ska enligt honom inte varit till för att förvara något vapen i och han beskriver det som hänt för ”helt sjukt”.

Chefen som jobbat på kommunen i två år blev först avstängd från sitt jobb men kommunen kom sedan fram till att man inte ville ha honom kvar

Kommunen har inte velat kommentera ärendet till P4 Kristianstad med hänvisning till att det är pågående. Fackliga förhandlingar om villkoren för uppsägningen ska inledas i morgon, fredag (17/3).