Jaktnyheter

Utredning om stämpling till mord granskas inte i Hedinmålet

Rättegången i Hedinmålet startar som planerat på måndag. Foto: Gettyimages

Västmanlands tingsrätt kommer inte att ta ställning till den utredning som Karl Hedin och hans försvarare åberopat kring det så kallade huvudvittnet och en påstådd utredning om stämpling till mord. Rådman David Viktorsson Harrby har dock beslutat att rättegången kommer att genomföras som planerat.

"}}

Som Jaktjournalen berättat har advokaten till huvudvittnet, som också är misstänkt i jaktbrottsutredningen i Västmanland, försökt få rättegången uppskjuten.

Detta bland annat på grund av en utredning om stämpling till mord som enligt uppgift rör huvudvittnet. Enligt de uppgifter som Karl Hedins advokat, Sven Severin, lämnat in till tingsrätten ska huvudvittnet ha försökt leja mördare för att döda en närstående, som också står åtalat i Hedinmålet.

Sven Severin vill visa att huvudvittnet saknar trovärdighet.

På grund av den påstådda utredningen om misstänkt stämpling till mord vill Sven Severin att åtalet mot Karl Hedin läggs ned. Severin har också meddelat att han och Hedin inte emotsätter sig att rättegången skjuts upp, som huvudvittnets advokat begärt hos tingsrätten.

Men rådman David Viktorsson Harrby beslöt på onsdagen att rättegången kommer att starta på måndag.

– Den här förhandlingen om jaktbrott kommer aldrig någonsin att handla om de gärningspåståenden som kan finnas kring stämpling till mord. Vi kommer att värdera den bevisning som läggs fram, men hur det går i utredningen kring stämpling till mord, eller vad det finns för bevis där, det kommer inte vi att ta ställning till, säger David Viktorsson Harrby till Jaktjournalen.