Annons
Striden om norsk vargjakt upp i högsta instans - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan Norge
Den norska regeringen överklagar till högsta rättsliga instans om vargjakten. Foto: Gettyimages
Striden om norsk vargjakt upp i högsta instans
Nu drivs frågan om norsk vargjakt upp i högsta instans. Den norska regeringen överklagar till Höyesteretten.
Jaktjournalen berättade för drygt en vecka sedan om domen i Lagmansretten i Borgarting, som gav WWF rätt; två av tre beslutade vargjakter 2017 och 2018 var olagliga. Nu rapporterar tidningen Östlendingen att klimat- och miljödepartementet överklagar till Höyesteretten.

Varslar om lagändring

– Om Höyesteretten håller fast vid domen, kommer jag omedelbart att ta initiativ till att göra nödvändiga förändringar, säger Jon Georg Dale, miljöpolitisk talesperson för Fremskrittspartiet, till NTB. Bakom betalvägg i norska tidningen Nationen meddelar Arbeiderpartiet att man tillsammans med Fremskrittspartiet och Senterpartiet ställer sig bakom planen på lagändringar, om domen i Höyesteretten också kommer fram till att beslutade vargjakter varit olagliga.

Välkomnar dom i högsta instans

Klimat- och miljöminister Sveinung Rotevatn (V) välkomnar att Höyesteretten meddelar vad som är laglig vargjakt i Norge. – Man kan vara för eller emot licensjakt på varg, men vi måste oavsett det ha klart för oss vilka rättsliga ramar som gäller, säger Sveinung Rotevatn till Östlendningen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!