Jaktnyheter

Nytt nummer ute nu!

Jaktjournalen nummer 4 2024 finns nu ute.

Oavsett vad du helst jagar finns det alltid något att läsa i Jaktjournalens pappersupplaga. I det senaste numret läser du bland annat ett grävande reportage om jakt med både stövare och terrier. Vi har också provkört en maffig pickis och så blir det bäverjakt men inget fika. Trevlig läsning!

Schillertanten, Tyson och räven. När man jagar räv räcker det inte att bara sitta still och vara tyst. Ibland är Mickel så svåröverlistad att du behöver ruinga in förstärkning, som ”schillertanten” till exempel. Ett reportage med både Shiller-frenesi och en ärrad terrier i farten.

Bäverjakt utan fika. Wilma och Pontus räds inte kylan när de gersig ut på bäverjakt utanför Strömsund i Jämtland. Och det blir en kall simtur för Wilma efter att hon lyckats fälla en bäver på sin allra första bäverjakt.

Bjudjakt på bruket. Jaktklubben vid Mönsterås bruk bjuder in till drevjakt och förhållandena är nästa helt perfekta. Det resulterar i en riktigt lyckad jaktdag.

Viltåkern: Små insatser – stora vinster. En viltåker ger stora positiva effekter i ekosystemet och gynnar många arter, inte bara de som finns i jakttabellen. Hur gör man? Viltmästare Poul-Erik Jensen och Stefan Atterwall från Skånefrö hjälper oss att navigera rätt.

Bygg din egen knipholk.Bristen på boplatser gör byggandet av knipholkar till en uppskattad viltvårdsinsats. Vi berättar hur du fixar dina egna holkar.

Alltid i Jaktjournalen

Nyheter: De viktigaste jaktliga nyheterna från månaden som gått. Månadens hund:  Münsterländer, J Qe D-ipa Av Brokkedal´n Vapentest: Bergara B14-R trainer carbon Vilterian: Tre smakliga recept på rådjur, dovhjort och viltfågel Veterinärt: Träna hunden hållbar och frisk Rovdjurskampanjen med fokus på predatorsjakt.

Sätter punkt för detta nummer gör författaren Jan Guillou.

Skitjakt!

Har du inte redan tidningen? Teckna en prenumeration på Sveriges största oberoende jakttidning här!