Jaktnyheter

Norma tvingas backa ur Norma cup – på grund av kriget i Ukraina

Kriget i Ukraina har medfört materialbrist för ammunitionstillverkaren Norma, som nu tvingas dra sig ur Norma cup. Foto: Gettyimages

Kriget i Ukraina har medfört att ammunitionstillverkaren Norma nu har brist på hagelammunition. Det sätter stopp för företagets medverkan i den stora tävlingen Norma cup.
- Vi går ut med information om det i morgon, att jaktstigstävlingen Norma cup inte blir av, säger Kjell Edholm, VD vid Norma och Gyttorp.

"}}

Det är Svenska Jägareförbundet som tillsammans med Norma arrangerar den stora tävlingen Norma cup som skjuts av jägare runt om i Sverige.

Ammunitionstillverkaren Norma har stått för ammunitionen vid tävlingen. Men nu har kriget i Ukraina gjort att det uppstått ammunitionsbrist.

– Vi har svårt att få fram tillräckligt med hylsor. Bottenplattan i hylsorna tillverkas av mässing och materialet har tillverkats i Ukraina. Därför meddelar vi under morgondagen att Norma cup inte blir av i år, berättar Kjell Edholm.

Norma cup består av mer än 100 deltävlingar och enligt Kjell Edholm har drygt 10.000 tävlande medverkat årligen i tävlingen.

Jaktjournalen har försökt men inte lyckats nå Jägareförbundets ansvarige för Norma cup.