Annons
Norma tvingas backa ur Norma cup - på grund av kriget i Ukraina - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 månader sedan hagelpatroner
Kriget i Ukraina har medfört materialbrist för ammunitionstillverkaren Norma, som nu tvingas dra sig ur Norma cup. Foto: Gettyimages
Norma tvingas backa ur Norma cup - på grund av kriget i Ukraina

Kriget i Ukraina har medfört att ammunitionstillverkaren Norma nu har brist på hagelammunition. Det sätter stopp för företagets medverkan i den stora tävlingen Norma cup.
- Vi går ut med information om det i morgon, att jaktstigstävlingen Norma cup inte blir av, säger Kjell Edholm, VD vid Norma och Gyttorp.

Det är Svenska Jägareförbundet som tillsammans med Norma arrangerar den stora tävlingen Norma cup som skjuts av jägare runt om i Sverige.

Ammunitionstillverkaren Norma har stått för ammunitionen vid tävlingen. Men nu har kriget i Ukraina gjort att det uppstått ammunitionsbrist.

– Vi har svårt att få fram tillräckligt med hylsor. Bottenplattan i hylsorna tillverkas av mässing och materialet har tillverkats i Ukraina. Därför meddelar vi under morgondagen att Norma cup inte blir av i år, berättar Kjell Edholm.

Norma cup består av mer än 100 deltävlingar och enligt Kjell Edholm har drygt 10.000 tävlande medverkat årligen i tävlingen.

Jaktjournalen har försökt men inte lyckats nå Jägareförbundets ansvarige för Norma cup.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!