Lodjurshona med två ungar får avlivas i Jämtland

En lodjurshona med ungar befinner sig bland 1 000 renar som ägs av Handölsdalens sameby. Nu har länsstyrelsen gett klartecken till skyddsjakt.

Länsstyrelsen säger ja till skyddsjakt för att förhindra ytterligare skador på renhjordarna. Foto: Gettyimages

P4 Jämtland rapporterar att ett antal renar dödats och rivits av lodjur. I början av april anländer ytterligare 5 000 renar till området och därför säger länsstyrelsen ja till skyddsjakt.

Hona med två ungar, som konstaterats i området, får fällas i skyddsjakt fram till den 31 mars

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser