Jaktnyheter

Kvarvarande kvot i björnjakten i Jämtland omfördelas

Det går trögt i björnjakten i Jämtland. Nu förbereder länsstyrelsen för att omfördela kvarvarande kvot. Foto: Gettyimages

Avskjutningstakten i björnjakten i Jämtland har stannat av och nu har länsstyrelsens tjänstemän beslutat att omfördela de kvarvarande björnarna till andra jaktområden.

"}}

Vid jaktstarten den 21 augusti var tilldelningen 200 björnar. När jakten pågått en månad återstår fortfarande 53 björnar att fälla i den västra, och främst i den nordvästra delen av länet.

– Licensjakten är beslutad för att minska björnstammen och minska skadorna för rennäringen. Under september månad har avskjutningstakten minskat. Därför förbereder vi ett beslut om att omfördela tilldelningen till de andra jaktområdena. Men beslutet är inte fattat ännu, säger Emma Andersson, handläggare på länsstyrelsen i Jämtland, till Jaktjournalen.

Strax efter att den här artikeln publicerades meddelade länsstyrelsen i Jämtland, på sin webbsida, att kvarvarande tilldelning nu får skjutas i hela Jämtlands län.

På kartan nedan ser du de olika jaktområdena och deras numrering med svart text. Med röd text den kvarvarande tilldelningen och inom parentes den ursprungliga kvoten.