Annons
Kvarvarande kvot i björnjakten i Jämtland omfördelas - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
11 månader sedan Björnjakt 2021
Det går trögt i björnjakten i Jämtland. Nu förbereder länsstyrelsen för att omfördela kvarvarande kvot. Foto: Gettyimages
Kvarvarande kvot i björnjakten i Jämtland omfördelas

Avskjutningstakten i björnjakten i Jämtland har stannat av och nu har länsstyrelsens tjänstemän beslutat att omfördela de kvarvarande björnarna till andra jaktområden.

Vid jaktstarten den 21 augusti var tilldelningen 200 björnar. När jakten pågått en månad återstår fortfarande 53 björnar att fälla i den västra, och främst i den nordvästra delen av länet.

– Licensjakten är beslutad för att minska björnstammen och minska skadorna för rennäringen. Under september månad har avskjutningstakten minskat. Därför förbereder vi ett beslut om att omfördela tilldelningen till de andra jaktområdena. Men beslutet är inte fattat ännu, säger Emma Andersson, handläggare på länsstyrelsen i Jämtland, till Jaktjournalen.

Strax efter att den här artikeln publicerades meddelade länsstyrelsen i Jämtland, på sin webbsida, att kvarvarande tilldelning nu får skjutas i hela Jämtlands län.

På kartan nedan ser du de olika jaktområdena och deras numrering med svart text. Med röd text den kvarvarande tilldelningen och inom parentes den ursprungliga kvoten.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!