Gråhund firades upp 55 meter från klippavsats

Räddningstjänstens personal räddade i tisdags gråhunden Axa, som hamnat på en klippavsats. En brandman firades ned 55 meter med rep för att få tag i hunden.

Det är tidningen

Allehanda som bakom betalvägg berättar om dramat. Paret Björn och Katrin Gradin samt systerdottern Isabelle Eriksson befann sig på Multråbergets topp en knapp mil utanför Sollefteå. Med på turen var gråhundarna Trixa och Axa. Först försvann Trixa och påträffades fyra meter ned på en klippavsats. Sedan tappade den andra gråhunden, Axa, fästet och kanade utmed det branta berget och blev stående på en klippa 55 meter ned. Multråbergets högsta topp mäter 250 meter.

Tog 1,5 timmar

En anställd vid räddningstjänsten förankrade ett rep i en tall och firade sig ned till hunden. Det återstod endast fem meter av repet när han kom ned till klippavsatsen. En ryggsäck firades ned och när Axa satt i den kunde både hon och brandmannen hissas upp oskadd. – Själva räddningsarbetet pågick säkert i 1,5 timme och vi kan inte nog tacka räddningspersonalen. Det är deras förtjänst att vi har Axa vid liv i dag, konstaterar Björn och Katrin i Allehanda.