Jakthärvan: Åklagarens huvudvittne hoppar av

Västmanland (JJ) Huvudvittnet i utredningen kring misstänkt illegal rovdjursjakt i Västmanland hoppar av utredningen. Vederbörande vill inte vittna i en eventuell rättegång.

Huvudvittnet i utredningen kring bland annat illegal vargjakt i Västmanland vill inte medverka i utredningen längre. Foto: Gettyimages, montage

Den 26 oktober startade en stor utredning om misstänkt illegal jakt på bland annat varg. Fem män, däribland industriledaren och vargdebattören Karl Hedin, anhölls och häktades.

De satt frihetsberövade och isolerade i upp till 31 dygn och polisen genomför en massiv teknisk undersökning av beslagtaget material. Bland annat har man förgäves letat efter rester av uppeldade vargar vid AB Karl Hedins sågverk i Karbenning.

”Från en mun”

Åklagare Lars Magnusson har till Expressen sagt att uppgifter om de misstänkta brotten kommit från ”en mun”. Karl Hedin har på Facebook uppgett att vittnet är en person som är närstående till en av de misstänkta.

Men nu meddelar vittnet alltså att vederbörande inte tänker medverka mer i utredningen. Det görs dels i ett personligt brev till åklagare Lars Magnusson, och dels i brev från advokat som vittnet anlitat.

Vill inte kommentera

”Jag kommer inte medverka i några ytterligare förhör och jag kommer, vid en eventuell rättegång, utnyttja min rätt att inte vittna”, skriver vittnet till åklagare Lars Magnusson.

Jaktjournalen har varit i kontakt med Lars Magnusson, men han vill inte kommentera saken.

Jaktjournalen har också talat med vittnet, som befinner sig på semesterresa utomlands med familjen. Personen vill inte lämna ytterligare kommentarer men bekräftar sitt avhopp från utredningen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser