Jakthärvan: Åklagarens huvudvittne hoppar av

Västmanland (JJ) Huvudvittnet i utredningen kring misstänkt illegal rovdjursjakt i Västmanland hoppar av utredningen. Vederbörande vill inte vittna i en eventuell rättegång.

Huvudvittnet i utredningen kring bland annat illegal vargjakt i Västmanland vill inte medverka i utredningen längre. Foto: Gettyimages, montage

Den 26 oktober startade en stor utredning om misstänkt illegal jakt på bland annat varg. Fem män, däribland industriledaren och vargdebattören Karl Hedin, anhölls och häktades.

De satt frihetsberövade och isolerade i upp till 31 dygn och polisen genomför en massiv teknisk undersökning av beslagtaget material. Bland annat har man förgäves letat efter rester av uppeldade vargar vid AB Karl Hedins sågverk i Karbenning.

”Från en mun”

Åklagare Lars Magnusson har till Expressen sagt att uppgifter om de misstänkta brotten kommit från ”en mun”. Karl Hedin har på Facebook uppgett att vittnet är en person som är närstående till en av de misstänkta.

Men nu meddelar vittnet alltså att vederbörande inte tänker medverka mer i utredningen. Det görs dels i ett personligt brev till åklagare Lars Magnusson, och dels i brev från advokat som vittnet anlitat.

Vill inte kommentera

”Jag kommer inte medverka i några ytterligare förhör och jag kommer, vid en eventuell rättegång, utnyttja min rätt att inte vittna”, skriver vittnet till åklagare Lars Magnusson.

Jaktjournalen har varit i kontakt med Lars Magnusson, men han vill inte kommentera saken.

Jaktjournalen har också talat med vittnet, som befinner sig på semesterresa utomlands med familjen. Personen vill inte lämna ytterligare kommentarer men bekräftar sitt avhopp från utredningen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser