Jägare allvarligt skadad av älgtjur

En jägare skadades i helgen allvarligt av en älgtjur. Mannen skulle avlossa ett avfångningsskott när tjuren sprang på honom.

Tjuren kastade om och sprang in i jägaren. Arkivbild: Gettyimages

P4 Norrbotten citerar Norrbottens Media och berättar att händelsen inträffade i östra Norrbotten i lördags.

Jägaren sköt på en stor tjur och gick fram för att skjuta ett skott till. Älgen ska ha suttit på baken och kastat om och sprungit in i jägaren, som fick föras med ambulans till Sunderby sjukhus.

Svensk Jakt citerar NSD, som berättar att jägaren fått ett nyckelben avslaget, skador på luftstrupen och i ansiktet samt blånader på magen.

Älgtjuren påträffades död 50 meter bort

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼