Jaktnyheter

Hotade hockeydomare – blev av med jaktvapen

En 25-årig hockeyspelare hotade en domare. Nu har hans jaktvapen tagits i beslag i väntan på att förvaltningsrätten ska ta ett beslut i ärendet.
”Om du dömer dåligt mot oss igen ska jag fan söka upp dig och slå ihjäl dig.”
Orden ska ha uttalats av en hockeyspelare i 25-års åldern och ledde till att hockeyspelaren anmäldes för olaga hot. I början av mars kom det tre poliser hem till spelaren och hämtade hans jaktvapen. ”Idag kom det hem tre poliser till mig och hämtade mina vapen och jag blev chockad”, skriver mannen i en överklagan. Det rapporterar NA.se.

Hockeyspelaren vill nu ha tillbaks vapnen

”Jag visste inte att jag hade blivit anmäld för olaga hot. Tycker det är konstigt att det bara kommer tre poliser och hämtar vapnen utan att man blir kallad till förhör”, skriver hockeyspelaren i överklagan, enligt NA.se. ”Då jag håller på att boka in vart jag ska jaga resten av året. Det blir svårt att bestämma vart man ska jaga när man inte får veta när man får tillbaka vapnen”, skriver han.

”Hänsynslöst och kränkande”

”Det handlar om en gärning som innebär hänsynslöst eller kränkande beteende mot person och NN:s förmåga att behärska sig i upprört tillstånd kan ifrågasättas. Ett sådant beteende är inte i överensstämmande med de höga krav som ställs på en vapeninnehavare”, skriver polisen i ett yttrande. Förvaltningsrätten ska nu ta beslut om mannens vapen ska vara fortsatt beslagtagna.