Jaktnyheter

Här hämtar Karl Hedin ut sina jaktvapen från polishuset

Här hämtar Karl Hedin ut sina jaktvapen från polishuset i Borlänge. Efter cirka tre år kan han jaga igen efter att förvaltningsrätten anser att den friande domen i tingsrätten räcker som skäl för att han ska få tillbaka vapen och ammunition. Foto: Privat/Facebook

Idag kunde Karl Hedin hämta ut sina tidigare omhändertagna jaktvapen från polishuset i Borlänge efter gårdagens besked att förvaltningsrätten anser att det är fel att ha kvar vapnen i förvar i väntan på en prövning i hovrätten. Därmed kan Karl Hedin ut och jaga igen efter cirka tre år.

"}}

Karl Hedin friades i tingsrätten från alla misstankar. Men åklagaren Lars Magnusson har överklagat till hovrätten eftersom han anser att mobilavlyssningen visar att Karl Hedin försökte skjuta varg illegalt den 28 oktober 2018. Samma dag kom en polisstyrka hem till Karl Hedin. Han greps och bland annat alla vapen beslagtogs. Förvaltningsrättens beslut innebär att Karl Hedin inte behöver vänta på vad som händer i hovrätten, som kanske tar upp fallet runt årsskiftet.

Jaktjournalen har försökt nå Karl Hedin på hans mobil. Älgjakten startade idag.

”Ute i skogen med bössan på axeln”

– Jag tror inte han svarar eftersom han är ute i skogen med sin hund med bössan på axeln, säger Sven Severin, Karl Hedins advokat.

Polisregionen Bergslagen valde att inte överklaga beslutet i förvaltningsrätten att Karl Hedin ska få tillbaka sina vapen.

– Han kunde hämta ut vapnen från polishuset i Borlänge. Jag har fixat att det kunde göras idag. Det är inte en dag för tidigt och en ljusning i mörkret i allt annat elände som varit, sammanfattar Sven Severin.