Förväxlade bäver och utter – döms för jaktbrott

Örnsköldsvik (JJ) En man döms för jaktbrott efter att ha skjutit en utter. Han trodde det var en bäver.

Jägare måste vara extra försiktiga när de skjuter djur i vattendrag, påpekar Örnsköldsviks tingsrätt. En jägare förväxlade bäver med utter. Foto: Gettyimages

Allehanda rapporterar att det var i maj förra året som mannen var på jakt vid ett vattendrag i Örnsköldsviks kommun och fällde en utter. Mannen trodde att han såg en bäver och sköt.

Den förklaringen köper tingsrätten men menar att jägare måste ha god artkännedom och vara extra försiktiga när djur skjuts i vattendrag. Detta eftersom risken för förväxling av djurart är större i vatten, enligt rätten.

Tingsrätten tycker att det räcker att mannen döms för jaktbrott av normalgraden, inte grovt jaktbrott som åklagaren yrkat på.

Domen blir dagsböter.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Bra utdelning första björnjaktdagen

Kungsbacka (JJ) Licensjakten på björn drog i gång i dag och det märks att det finns både gott om björn och duktiga jägare i de län där jakten pågår. Över 50 björnar fälldes första dagen.

Annonser