”Björnen är jättedöd” – hysteriskt roligt SVT-klipp

Det är svårt att hålla sig för skratt när man ser det tolv år gamla SVT-klippet. Reportern blir alldeles stum när jaktledaren berättar att björnen är "jättedöd". – Folk har ringt ned mig, säger reporter Eva Danielsson till Jaktjournalen.

Jaktledarens svar chockar SVT-reporten Eva Danielsson. Foto: Skärmdump SVT

Det har börjat cirkulera ett SVT-klipp på Facebook. Eva Danielsson på SVT Jämtland har blivit utskickad i skogen för att göra ett inslag om en skjuten björn utanför Lillhärdal.

Hon blir helt ställd när hon fattar att björnen är död. Se klippet längst ned i artikeln.

– Jag och Ingrid Marklund på P4 Jämtland hade gått i säkert 1,5-2 timmar för att komma fram till platsen. Jag var livrädd och sa till Marklund att hon absolut inte fick gå ifrån mig. Jag tyckte jag såg björnar överallt, berättar Eva Danielsson.

En tid före detta hade en jägare och en hund blivit dödade av en björn, som uppgavs ha varit utsvulten och i dålig psykisk kondition.

Drämde till jaktledaren

– Det var det jag pratade med jaktledaren om före intervjun. Och då frågade jag hur den här björnen mådde, eftersom jag tänkte på björnen som mått dåligt och dödat en människa, berättar Eva Danielsson.

Hennes reaktion på svaret från jaktledaren är obetalbar underhållning. Eva Danielsson står förstummad och man ser att tankarna virvlar runt i huvudet på henne.

– Jag drämde till jaktledaren med mikrofonen, berättar Eva Danielsson och skrattar högt.

Du verkar inte komma från en jaktfamilj?
– Jo, det gör jag, men jag vill helst klappa björnarna, att de ska få leva. Nej, allvarligt, jag förstår att det behövs jakt också.

Sändes det här inslaget i TV?
– Nej, inte den sekvensen. Den har dykt upp som ett blooper-klipp och jag är nedringd av kompisar och andra som tycker att inslaget är fantastiskt att se om man ska ut på jakt till exempel, säger Eva Danielsson.

Se klippet här:

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.
ANNONS ▼