”Björnen är jättedöd” – hysteriskt roligt SVT-klipp

Det är svårt att hålla sig för skratt när man ser det tolv år gamla SVT-klippet. Reportern blir alldeles stum när jaktledaren berättar att björnen är "jättedöd". – Folk har ringt ned mig, säger reporter Eva Danielsson till Jaktjournalen.

Jaktledarens svar chockar SVT-reporten Eva Danielsson. Foto: Skärmdump SVT

Det har börjat cirkulera ett SVT-klipp på Facebook. Eva Danielsson på SVT Jämtland har blivit utskickad i skogen för att göra ett inslag om en skjuten björn utanför Lillhärdal.

Hon blir helt ställd när hon fattar att björnen är död. Se klippet längst ned i artikeln.

– Jag och Ingrid Marklund på P4 Jämtland hade gått i säkert 1,5-2 timmar för att komma fram till platsen. Jag var livrädd och sa till Marklund att hon absolut inte fick gå ifrån mig. Jag tyckte jag såg björnar överallt, berättar Eva Danielsson.

En tid före detta hade en jägare och en hund blivit dödade av en björn, som uppgavs ha varit utsvulten och i dålig psykisk kondition.

Drämde till jaktledaren

– Det var det jag pratade med jaktledaren om före intervjun. Och då frågade jag hur den här björnen mådde, eftersom jag tänkte på björnen som mått dåligt och dödat en människa, berättar Eva Danielsson.

Hennes reaktion på svaret från jaktledaren är obetalbar underhållning. Eva Danielsson står förstummad och man ser att tankarna virvlar runt i huvudet på henne.

– Jag drämde till jaktledaren med mikrofonen, berättar Eva Danielsson och skrattar högt.

Du verkar inte komma från en jaktfamilj?
– Jo, det gör jag, men jag vill helst klappa björnarna, att de ska få leva. Nej, allvarligt, jag förstår att det behövs jakt också.

Sändes det här inslaget i TV?
– Nej, inte den sekvensen. Den har dykt upp som ett blooper-klipp och jag är nedringd av kompisar och andra som tycker att inslaget är fantastiskt att se om man ska ut på jakt till exempel, säger Eva Danielsson.

Se klippet här:

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼